Hogyan vásároljunk automata öntözőrendszert?

Öntözőrendszer kiválasztás

Én azt gondolom, hogy ez nem márkafüggő választás kell, hogy legyen. Ez ugyanis nem olyan, mint egy telefon vagy egy autó, mivel itt maximum csak az importőrök és az automata öntözőrendszer telepítők esküdöznek rá, hogy övék a legjobb öntözőberendezés. Egy viszont biztos, a professzionális automata öntözőrendszereket az USA-ban gyártják, és a hosszú évtizedek óta történő fejlesztések és ösztönző piaci harc miatt ezek a legfejlettebbek.

Hogy miért csak az a kritérium, hogy az USA-ban gyártsák? Azért, mert az itt gyártó márkák legjobb termékeiket liszenszként értékesítik a másiknak, amit az is kiad, csak a saját maga „szineiben”. Ezért gyakorlatilag nagy különbség nem alakul ki a versenyben maradók között. Természetesen van, hogy valamelyiknek a vezérlőegysége kicsit jobb, míg a másiknak a szórófejei, azonban kardinális különbség nem alakul ki. Ezért ne a márkára hagyatkozzon, amikor automata öntözőrendszer beépítésében gondolkodik, hanem inkább a szolgáltatás minőségében és a felkínált műszaki tartalomban.

Egy bizalmat gerjesztő szórólap után, vagy egy tartalmas weboldal, esetleg ajánlás útján válasszon az automata öntözőrendszer telepítők közül. A kapott árajánlatokat, azok műszaki tartalmát hasonlítsa össze, de érdemes mindehhez hozzáadni a benyomást is, amit keltett Önben a telepítő cég hozzáállása. Csak tételes árajánlatot fogadjon el! Csak ebből lehet következtetéseket és információkat levonni. A későbbiekben pedig ez alapján lehet ellenőrizni a kapott munkát, valamint az esetleges garanciális feltételeket érvényesíteni. Aki pontos és átlátható árajánlatot ad az automata öntözőrendszer alkatrész igényeiről, a munkadíjról, annak nincs takargatni valója. Kérjen referenciákat, és válassza a legszimpatikusabbat!

Forrás: Öntözőrendszer kiválasztás