A krémméz csak állagban különbözik a hagyományos méztől

krémméz

A méz felhasználása igen sokrétű. A krémméz nagyon kedvelt a mézet fogyasztók között, hiszen nem kristályosodik meg úgy, mint a hagyományos méz egy bizonyos idő után. Tulajdonképpen a krémmézet pontosan azért fejlesztették ki, hogy ne jöjjön létre a durva kristályosodás. Gyártását tekintve nem sokban különbözik a normál méztől. A begyűjtött mézet egy hatalmas keverőbe teszik, majd naponta többször egy gép segítségével átkeverik. Ettől alakul ki a krém méz. Majd, így csomagolják. Ezek után az üvegcsékben már igazi krémméz található meg, amely több hónapnyi tárolás után sem fog durva nagy szemű kristályokat képezni, mindig krémes marad az állaga. Íze és minősége ugyanolyan jó, mint a normál mézé, csak az állaga nem változik a tárolás miatt. Azonban figyelni kell rá, hogy ne legyen túl meleg helyen, hiszen akkor megolvadhat, valamint levegő sem érheti. Ha ez bekövetkezik, akkor számolnunk kell egy bizonyos mennyiségű minőség romlással. Ebben az esetben a méz még mindig felhasználható, mondjuk sütéshez.