A krémméz előnyei

krémméz

A méz egy idő után kristályossá válik. A krémméz a természetes méz tovább fejlesztett változata. Tulajdonképpen a normál méz átalakított változata a következő képen: A mézet, miután úgymond a méhészek begyűjtik, elkezdik átszállítani a csomagoló üzemekbe, ahol megkezdődik a feldolgozás. Ez általában úgy történik, hogy a természetes úton létre jött méz üvegekbe kerül, majd rákerülnek a megfelelő csomagolási elemek (lejárati idő, gyártó, forgalmazó, stb.), majd kikerül a boltok polcaira. A méz tulajdonsága, hogy megkristályosodik, ami nem túl szép látvány még akkor sem, ha tény, hogy ilyenkor nem veszít minőségéből. Ezért találták ki a gyártók, hogy létre hozzák a krémmézet oly módon, hogy kb. egy hétig keverik hűtött környezetben a hagyományos mézet, ezzel előidézve a természetes kikristályosodási folyamatot. Ennek következtében nem óriás kristályok jönnek létre, hanem a szakaszos keverés hatására krémesedés, ami az ellenőrzötten beindított kristályosodásnak köszönhető keletkezik. A krém méz egyre kedveltebb, hiszen állagának köszönhetően könnyen kenhető, nem csöpög, nem folyik, azaz nagyon könnyedén felhasználható.