A gyorsforralók nélkülözhetetlenek a konyhában

lábas

Sok esetben a főzés során kis méretű edényekre van szükség. Ilyenkor jöhet jól egy gyorsforraló nyeles lábas, melynek lényege, hogy kisebb mennyiségű ételek főzhetünk bennük igen rövid időn belül. Általában a konyhában akkor van szükség ilyen edényre, amikor egy rántást készítünk egy másik ételhez, vagy éppen egy szószt próbálunk besűríteni. Amennyiben lehetőségünk van rá, érdemes ebből a fajta edényből akár két darabot is otthon tartani, hiszen ebben az esetben több fogás készítése közben nem találkozhatunk azzal a problémával, hogy főzés közben mosogatásra kényszerülünk. A gyorsforraló edények lényege, hogy a főzési felület igen kicsi, így igen hamar átmelegedik. A hosszú nyeles kialakításnak köszönhetően pedig akkor is könnyen kezelhető, ha mondjuk tele van étellel. Sok esetben a benne készített ételt egyből átöntjük egy nagyobb fazékba, így kifejezetten jól jöhet a nagyobb nyél. A gyorsforralókból is találkozhatunk alumínium, vagy esetleg rozsdamentes anyagból készült termékekkel, az, hogy melyiket választjuk, csupán rajtunk múlik.