Webáruház bevásárló lista?

fűszerkeverék

Megszokott gyakorlat bevásárló listát írni, hiszen sok mindent elfelejt az ember, mire a közértbe ér. Böngésztem a receptgyűjteményekben minap, és egy nagyon ötletes megoldásra lettem figyelmes, erről kicsit később. És hol akadtam rá? Egy fűszerkeverék főprofilú webáruházban.
Az egzotikusfuszerek.hu, nevéhez méltóan az egyik legjobb egzotikus receptgyűjteménnyel rendelkezik, régiókra, kontinesekre bontva. Sokszor van úgy, hogy csak egyszerűen kínai ételt szeretnék, ekkor nem kell átböngésznem az összes javaslatot, hanem csak a kínai konyha tartalmat. A leírások érthetőek, hétköznapi nyelven íródtak, nem használnak divatos, nemzetközi kifejezéseket, amiket azonnal be kell vinni a fordítóba. Mivel egzotikus ételekről van szó, sok hozzávaló nem található meg egy hétköznapi közértben, főleg kisebb falvakban nem. Kézenfekvő, hogy a receptek különleges hozzávalóit meg lehessen vásárolni, és itt jön az ötletes megoldás:
A recept mellett van egy gyors bevásárló lista, minden olyan lülönleges hozzávaló fel van itt tüntatve, amit nagy valószínűséggel nincs sem otthon, sem a közértben. Ha mégis valamelyik alapanyag már ott lapul a hűtőben, vagy a spájzban, akkor csak ki kell ikszelni, és az az áru törlődik a listáról. Egy kattintás, és az egész lista bekerül a kosárba. Praktikus, nemde?
Nyilván az összeg, amit fizetni kell érte nem csak egyetlen étel megfőzésére költendő, mert ha egy evőkanál szezámolaj kell a recept szerint, akkor az olaj legynagyobb része későbbi felhasználásra vár. Így a gyors bevásárló lista összege sohasem az éppen elkészítendő étel költsége, hanem csak a töredéke annak. Ezt jó tudni.