Hogyan válasszunk adótanácsadót?

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adótanácsadás, adószakértés kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adótanácsadó, adószakértő választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. „Hogyan válasszunk adótanácsadót?” című cikkéből szemezgettünk.

„MILYEN A JÓ ADÓTANÁCSADÓ?
Hogy az adótanácsadó választásunk sikeres lehessen, tekintsük át azokat az ismérveket, amik a jó adótanácsadó védjegyei lehetnek. Legyünk persze figyelemmel saját preferenciáinkra is az alábbiak súlyozása során.

Rendelkezik a megfelelő képesítéssel. A legalacsonyabb képesítés, amivel adótanácsadóként legálisan szolgáltathat valaki, az 5534401-es számú OKJ-képesítés megléte. A képzés megszerzésének előfeltétele legalább egy év gyakorlat a következő képesítések területén: államháztartási mérlegképes könyvelő képesítés, egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő, vállalkozási mérlegképes könyvelő, vagy felsőfokú végzettség és szakmai gyakorlat. Így biztosított, hogy a frissen végzett adótanácsadó könyvelési területen szerzett tapasztalattal rendelkezzen. A képesítés meglétéről a Pénzügyminisztérium névjegyzékeiből tájékozódhatunk
Naprakész. Az adózással kapcsolatos jogszabályi környezet folyamatosan változik, ezért olyan adótanácsadót célszerű választani, aki naprakész a legfrissebb jogszabályi változásokkal kapcsolatban, így fog tudni cége számára mindig optimális adózási megoldásokat javasolni.
Rendelkezik iparági referenciával…”

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu