Az ESD védelem a padlónál kezdődik

ESD védelem

Az elektrosztatikus kisülés, azaz ESD (ElektroStatic Discharge) egy olyan jelenség, ami leggyakrabban az anyagok súrlódásakor, illetve a feltöltött anyagok által létrehozott influencia révén jön létre. Ez a káros feszültség éves szinten akár milliárdos károkat is okozhat az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártóinak, illetve az ezekkel dolgozó összeszerelő üzemeknek. Az ESD az emberi érzékszervekkel jellemzően érzékelhetetlen, azonban az általa okozott hibák a már beépített alkatrészekben és azok működésében akár veszélyes helyzetet is teremthetnek, amennyiben azok például valamilyen jármű vagy munkagép irányításáért felelősek.

Ebből kifolyólag az ESD védelem nem olyasmi, amit jó ötlet elhanyagolni.

Az elektronikai üzemek, illetve szervizek számára rendkívül lényeges az ESD védett eszközök használata, amely révén elkerülhető a sztatikus feltöltődésből eredő károsodás. A kielégítő ESD védelemhez elengedhetetlen a megfelelő földelés. A bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket csuklópánton és cipőn történő emberi földeléssel lehet levezetni a padlóba, emiatt a padló szintén az ESD védelem alapvető eleme.

Az általunk kifejlesztett eljárással kivitelezett betonpadlók megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is, amit a piacon egyedül álló módon laborvizsgálatokkal is tudunk igazolni.

Csiszolt padlóink minden egyéb követelménynek is megfelelnek, ezért ideálisak ipari felhasználásra is. ESD védelemmel kombinált padlóinkat szálló por nélkül készítjük el, így munkánkkal nem akasztjuk meg az üzem termelését. Rendkívül tartósak, csúszásmentesek és nagy nyomószilárdságúak (100N/m2), továbbá ellenállnak a nagy gyalogosforgalomnak és a munkagépeknek is.

Padlómegoldásaink nem csupán gyakorlatilag örökéletűek és strapabíróak, hanem igen dekoratívak is; letisztult és minimalista kisugárzás jellemzi őket, ezért raktárhelyiségek, gyártó üzemek és más ipari vagy kereskedelmi létesítmények mellett akár lakóházakban is megállják a helyüket. Husqvarna Superfloor padlóink négy különböző kivitelezési koncepcióban választhatóak (Bronze, Silver, Gold és Platinum), aminek köszönhetően szinte biztos, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő típust.

Cégünk értékesít a beton megmunkálására alkalmas, professzionális gépeket is, továbbá javításban, szervizben és alkatrész ellátásban is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Technológiánkat oktatjuk is, emellett bizonyos eszközeink kölcsönözhetőek is cégek számára.
Szánj néhány percet űrlapunk kitöltésére, kérj árajánlatot és tudj meg mindent leendő Superfloor padlódról!