Hatékony algamentesítés könnyedén

algaölő szerek

A Suni kft. immár évtizedek óta számít a kerti tavak szakértőjének, de az esővíz hasznosítás, a kártevőriasztás és az általános kertápolás is a szakterületünk.

Egy kerti tóra nem csupán jó ránézni, de a vele való foglalkozás egyben remek hobbi is. Amennyiben jól meg van tervezve, túl sok karbantartást nem igényel, azonban ha túl sok tápanyag kerül bele, az algák könnyen elszaporodhatnak. A tóba hulló és a vízben lebomló falevelek szintén elősegítik az algásodást. Amíg csak kismértékben van jelen, addig még hasznosnak is számít, mivel oxigént termelnek a víz alatti növények számára, azonban a túl sok alga nem csupán a tó látványát csúfítja el, de akár mérgező is lehet a benne élő állatok számára.

A webáruházunk kínálatában található algamentesítő szerek széles választékával erőfeszítés nélkül, hatékonyan megszabadulhat az algától. A vizet elszínező és zavarossá tévő zöldalga megsemmisítésére kiválóan alkalmas az algamentesítő UV-C szűrő. Az algák mellett a baktériumokkal is felveszi a harcot. A víz keresztüláramlik a szűrőjén, és ennek során az ultraviola lámpa elpusztítja a lebegő algákat, majd az elpusztult algák a szűrőn keresztül kijutnak a tó víz rendszeréből, tehát nem okoznak gondot a továbbiak során. A hatékonyság kedvéért az UV-C fénycsövet abban az esetben is ajánlott szezononként cserélni, ha az egyébként még világít, illetve a vízkőmentesítést is érdemes legalább 2-3 havonta ellenőrizni.

Folyadék és tabletta formában is forgalmazunk algamentesítőket, ilyen például a rendkívül népszerű BioBird algairtó. Egyaránt rendkívül hatékony a fonalalgák és a zöldalgák ellen is, sőt, használat után akár három hónapig is képes megakadályozni a visszatérésüket. Használatakor mindenképpen (legalábbis az első hat hét során) ki kell kapcsolni az UV-C fénnyel csírátlanító készülékeket. Természetesen a megfelelő adagolás is elengedhetetlen, továbbá az algamentesítő szer kizárólag a megfelelő minőségű vízben fejti ki hatását. Amennyiben bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, kérje szakértőink segítségét!