4 tipp a sikeres párkereséshez

párkeresés

A párkeresés nem könnyű műfaj, történjen a való életben vagy társkereső oldalakon, ezért mielőtt belevágnánk, érdemes magunkba tekinteni és tisztázni néhány kérdést.

Készen állsz egy új kapcsolatra?
Mielőtt regisztrálsz egy társkereső oldalra vagy egyszerűen csak párkareső üzemmódba kapcsolsz, fontos, hogy tisztázd, van-e helye az életedben egy párkapcsolatnak. Tudsz-e elég időt és energiát áldozni a párodra vagy inkább a munka áll az első helyen? Lezártad-e az előző kapcsolatodat és érzelmileg továbbléptél-e? Van-e elég önbizalmad a hódításhoz? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kell mérlegelni, mielőtt elszánnád magad a párkeresésre.

Keress tudatosan!
Ha zöld utat adtál a szerelemnek, fontos elgondolkodnod azon, hogy milyen párt keresel. Milyen emberrel lennél boldog, kivel éreznéd jól magad, és milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy működjenek a mindennapok. Ehhez fontos, ismerd önmagad és megmaradj a realitások talaján. Ha magadba néztél és őszintén válaszoltál ezekre a kérdésekre, nem kis mértékben megkönnyíted a saját dolgod, hiszen ha ír neked valaki a társkeresőn, könnyebben el tudod dönteni, hogy megfelel-e az elvárásaidnak. De ugyanez a helyzet a randin: célirányosabban tudsz tájékozódni a jelöltről.

Milyen életre vágysz?
Sokak szerint a közös jövőkép kritikus a hosszú távú kapcsolat szempontjából. Épp ezért fontos először magadban tisztázni, hogy mire vágysz, mit szeretnél elérni és hogyan képzeled a jövődet. Aztán ha megismerkedsz valakivel, érdemes már akár az elején rákérdezni, hogy ő hogy áll ezekkel a dolgokkal. Ha ugyanis a társkeresés első fázisában tisztázzátok, hogy van-e közös pont a jövőtökben. Ha ugyanis nincs, csak súlyos kompromisszumok árán lehet közös nevezőre hozni, és az nem biztos, hogy megéri.

Milyen kompromisszumra vagy hajlandó?
Hiába vagy tisztában az elvárásaiddal, csekély esély van rá, hogy olyan valakitől kapsz levelet a társkeresőn, aki 100 százalékban megfelel az elvárásaidnak. A kérdés csak az, hogy miben vagy hajlandó engedni és mihez ragaszkodsz feltétlenül.