Nyári gumi vásárlási útmutató, hogy felkészülj a szezonra – gumiakció

nyári gumi

Ha le akarod cserélni a kocsid gumiabroncsait és olyat keresel, ami növeli a tapadást nedves és csúszós utakon, négy évszakos gumik helyett? Ebben az esetben egyértelműen a nyári gumi a jó választás. Ennek egyszerű oka az, hogy ebben a szezonban csak az erre az időjárási viszonyokra kifejlesztett gumik képesek minden esetben tökéletes tapadást, fogyasztást és menettulajdonságot biztosítani.
Megkülönböztetésük a nem túl jól tapadó négy évszakos gumiktól egész egyszerű, annak ellenére, hogy a gyártók első ránézésre azonos abroncsokat forgalmaznak. Ha nem találunk rajta A/S (All-Season) jelölést akkor biztosak lehetünk benne, hogy amit látunk az egy nyári gumi. Sokan tartanak attól, hogy az átmeneti szezonokban bekövetkező hirtelen időjárás változás, esetleg hózápor alkalmával, az autóval való közlekedés balesetveszélyes vagy használhatatlan lesz. Azonban ettől nem kell tartani, ha a gumiabroncs csere időpontját ésszerű időpontra tervezzük. Téli gumit ugyanis az átmeneti időszakban nyugodtan lehet használni, majd mikor az átlaghőmérséklet tartósan olyan szinten van, hogy nyári gumira lehessen váltani, akkor kell gondoskodnunk a cseréről.
Manapság a cserére és új vagy használt gumiabroncs vásárlására minden feltétel adott és kényelmesen akkor otthonról intézhető. Számos online gumi webáruházat találhatunk, melyek jobbnál jobb akcióikkal várják vásárlóikat. Ennek számost előnyei közé tartozik, hogy az adott gyártóról és típusról rengeteg hasznos információt tudhatunk meg és akár vásárlói véleményeket értékeléseket is olvashatunk róla, ami segíthet a döntésben. A jól megválasztott gumiabronccsal autónk esztétikai megítélésén is javíthatunk. Menettulajdonságai és fogyasztása is garantáltan jobb lesz, ha a gépjármű gyártó által megszabott paraméterek betartásával vásárolunk.
Senkinek nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk, hogy a téli gumik dominálnak a havas utakon, és a nyári gumik uralják a száraz utakat. Aki még mindig bizonytalan lenne, hogy négy évszakos gumit válasszon nyári helyett, akkor csak gondoljon bele: Miben különböznek a téli gumik a nyáritól? Anyag összetétel, bordázat, tapadás képesség és még sorolhatnám. Tehát ha jobban belegondolunk, egy kérdés merül fel bennünk: Hogyan készíthetnek a gyártók olyan abroncsot, amely mind a 4 évszakban tökéletesen helyt áll? Egész egyszerűen sehogy.
További kérdések és válaszok eseten keresd fel a legjobb gumi akció webáruházakat, ahol további hasznos információt és segítséget kapsz döntésed meghozatalához.